(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen) Foto:Bert Roodbeen

Dolle Mukke wint Schlager Festival

MILLINGEN – Schlagergroep Dolle Mukke heeft zaterdagavond de 29ste editie van het Millingse Schlager Festival - georganiseerd door carnavalsvereniging De Deurdouwers - op haar naam weten te zetten met hun schlager 'Dolle Dagen'.

De Groesbeekse Fred Theunissen mocht na loting de spits afbijten met zijn schlager 'Met jou in m'n arme'. De in totaal elf deelnemende schlagergroepen en enkelingen werden ondersteund door de Nijmeegse zanger en producer Tom Meuwese, terwijl de jury in handen was van enkele carnavalsprinsen en -prinsessen uit de gemeente Berg en Dal.

De presentator van de avond was in uitstekende handen van Barry van Heumen. De winnaars van de eerste en tweede prijs mogen automatisch meedoen aan het grote schlagerfestival in sporthal Heuvelland in Groesbeek. De uitslag werd laat in avond bekend gemaakt en was als volgt:
Bestaande melodieën; 1e Dolle Mukke met schlager 'Dolle Dagen' , 2e Alt van Huus 'Ben trots op unne Gruusbekse, 3e Fred Theunissen 'Met jou in m'n arme'.
Eigen melodieën: 1e Apart Stelleke 'Hou je buffie effe vast'. 2e Verraptzakte Boys 'Vadertje Tijd' en 3e Daldee 'Hoe meer zielen hoe meer vreugd'.
De publieksprijs was voor Tiffany met 'Pak m'n Hand', terwijl de aanmoedigingsprijs ter beschikking gesteld door Hotel Millings Centrum voor het Apart Stelleke was.