(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Gemeente gaat

goudvissen met snoeken te lijf

GROESBEEK – De afgelopen week is er gebaggerd in de overloopvijver aan De Ren in Groesbeek. Daarbij zijn de naar schatting veertig grote karpers elders ondergebracht en worden daar weer teruggezet.

Ook zijn er diverse snoeken aangetroffen. In totaal zijn er 250 kilogram vis uit de overloop vijver gehaald. De vijver dient ervoor om het overtollige regenwater in op te vangen. Speciaal is er een hogere dam aangelegd, zodat het water niet gelijk de Leijgraaf in stroomt richting Duitsland. Ook kan de brandweer van Groesbeek gebruik maken van het water in de overloopvijver, waar er een speciale opstelplaats voor de brandweer is gecreëerd. Naar verluidt is er slechts éénmaal gebruik van gemaakt tijdens een grote brand bij autoschade Nillessen aan De Ren in Groesbeek.

De gemeente Berg en Dal heeft bij het baggeren van de vijver gevraagd om de snoeken die er gevangen zijn, uit te zetten in De Spoorbeek langs winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek. Afgelopen zomer zijn in de Spoorbeek enkele scholen goudvissen door onbekende oorzaak terecht gekomen en de bedoeling is om de snoeken in te zetten om de goudvissen op die manier uit De Spoorbeek te krijgen. Overigens het is al enige tijd geleden dat de goudvissen zichtbaar aanwezig waren in De Spoorbeek, maar ze zullen ongetwijfeld nog ergens rondzwemmen.