(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Producten van Landgoed Den Heuvel al vele jaren een begrip

GROESBEEK – In 1926 is Johan Daamen neergestreken op Landgoed Den Heuvel aan de Wylerbaan in Groesbeek, waar hij is gestart met een akkerbouw en veeteeltbedrijf (koeien).

De twee zonen Jan-Willem en Herman runnen nu al 52 jaar een winkel op hun landgoed waarin voornamelijk producten te verkrijgen zijn die ze zelf geteeld hebben op hun landgoed van liefst 25 ha groot. In de begin jaren zijn de broers begonnen met appels, aardappelen, kersen en pruimen. Later werd het assortiment uitgebreid met hand– en stoofperen en winterwortels. Ook kan men in de winkel terecht voor appelsap van eigen boomgaard zonder enige toevoeging. Wij verkopen alleen kwaliteit, dat hou je ook het langste vol, aldus Herman Daamen. De winkel op landgoed Den Heuvel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.


Boerencamping
Ook begonnen de gebroeders Daamen als een van de eersten in Nederland een boerencamping en sloten zij zich direct aan bij de Stichting Vrije Recreatie. Op het landgoed kunnen caravans, campers, tenten en groepen vakantiegangers terecht van pasen tot aan de herfstvakantie. Zij kunnen vooral genieten van het prachtige uitzicht richting Duitsland, dat op zo'n twee kilometer afstand van het Landgoed gelegen is. De gasten komen er niet alleen voor de rust, zeer zeker ook voor de gezelligheid, daarvan is Herman overtuigd. De vakantiegangers keren steeds weer terug en dat wil ook wat zeggen, zo besluit Herman.