Ingezonden brief

Groeiende weerstand

in Groesbeek tegen aanleg

speeltuin Kerkstraat

In berichtgeving wordt de indruk gewekt dat slechts enkele personen bezwaar hebben tegen de aanleg van deze 68.500 euro kostende speeltuin; waarvan het ontwerp zonder inspraak van wie dan ook tot stand is gekomen. Afgelopen jaar al hebben elf Kerkstraatbewoners en drie andere reclamanten bezwaar aangetekend tegen de omvang, welk aantal onlangs met 26 is vermeerderd door stellingname van bewoners van Residentie De Weem.

Daarbij komen nog de adhesie betuigingen van andere in de omgeving wonende personen. Gesteld kan worden dat minstens 60 mensen tegen zijn. Bezwaar is ook gemaakt door de Ver. Heemkundekring Groesbeek, Stichting tot Behoud van Monument en Landschap te Ubbergen en de Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal. Er wordt op gewezen o.a. dat het plan niet in de omgeving past, landschappelijk en ecologische niet acceptabel is en het uitzicht op de oude kerk bederft. Het bestaande summiere draagvlak voor dit ondoordacht plan roept de vraag op of de toegezegde subsidies wel op basis van de juiste informatie is aangevraagd. Bijvoorbeeld, het VSB- fonds eist dat er: ' een aantoonbare behoefte bij de doelgroep (de BUURT) moet zijn en dat die betrokken wordt bij de ontwikkeling en uitvoering van het project'. Verwonderlijk is de deelname van de Stichting De Beide Weeshuizen, die namelijk heeft de doelstelling:' bevordering van de ontwikkelingskansen, de zelfredzaamheid en de sociale integratie van kwetsbare jongeren (tot 28 jaar) in de regio Nijmegen'. Meer over de subsidieverstrekkers is te vinden op internet.

Het op 30 mei 2018 opgemaakt Dekkingsplan worden genoemd: Jantje Beton 5.000,- VSB Fonds 10.000,- NSGK 15.000,- De Beide Weeshuizen 5.000,- Stichting Boschhuyzen 3.500,- –Waterschap Rivierenland 5.000,- Rabobank 5.000,-, Prins Bernhard Cultuurfonds 5.000,- en de Gemeente Berg en Dal 15.000,- .

Gerrie G. Driessen