(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Eerste lustrum open bridgekam-

pioenschap gemeente Berg en Dal

OOIJ – Zaterdagmiddag vond het eerste lustrum plaats van het open bridgekampioenschap dat werd gehouden in dorpshuis De Sprong in Ooij. Als gastheer fungeerde BC Hoog – Laag onder voorzitterschap van de heer Gerard van het Erve.

Van Erve was blij met zo'n grote opkomst: 90 koppels waren naar de Ooij gekomen en voor de in totaal 180 bridgers moesten er stoelen bij gezet worden. De zaal zat vol, pinvol zelfs. Wie waren er? 40 paren van BC Hoog – Laag uit Ooij, 30 paren van BC De Groebelton uit Groesbeek en 20 paren van BC Embece uit Millingen aan de Rijn.

Ook nu werd er weer volop gestreden om de wisseltrofee die opnieuw door het gemeentebestuur van Berg en Dal ter beschikbaar was gesteld. Normaliter wordt de trofee uitgereikt door een collegelid, maar die moest dit jaar wegens tijdgebrek verstek laten gaan. Tijdens de pauze was er even tijd voor wat luchtigers: voor de bridgers trad op 'Sjans Atout', bestaande uit Ada en Adriaan Hurkmans uit Leuth. Sjans Atout werd begeleid door dirigente Maria Bars. Tegen half zes werden de winnaars van dit succesvolle open bridgekampioenschap door de voorzitter van de gastvereniging Gerard van het Erve bekend gemaakt. Het waren Mariette Gielen en Marcel van de Vliet, leden van bridgevereniging Heilig Landstichting. Zij kregen de felbegeerde wisseltrofee uitgereikt door de voorzitter van BC Hoog Laag Gerard van het Erve. Ze zullen de trofee het volgend jaar weer moeten verdedigen.