(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Vertraaten

Supervleesbingo schot in de roos

GROESBEEK – De supervleesbingo avonden van de Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger blijkt een groot succes te zijn.

Tot buurthuis De Boan aan de Stekkenberg haar deuren sloot werd er enkele malen per jaar door de vereniging een rommelmarkt georganiseerd, maar dat kon toen niet meer vanwege de ruimte. Wim Croonen (73) al ruim 20 jaar penningmeester van De Gekleurde Zanger kwam toen met een briljant idee het organiseren van een supervleesbingoavond op iedere laatste zaterdag van de maand. En dat blijkt een schot in de roos te zijn.

Wim die 40 jaar slager is geweest zorgt voor eerste klas vlees- en gourmetschalen, rollades, varkenshaasjes, supervleesschaal en diverse tassen boodschappen die er mogen zijn. De eerste keren was het afwachten maar nu na bijna twee jaar is het een schot in de roos gebleken. Bingoliefhebbers komen niet alleen uit de hele gemeente Berg en Dal maar ook Nijmegen, Brabant en zelfs uit Kranenburg. De zaal van Op De Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek is maandelijks gevuld met ruim 80 bingospeelsters (voornamelijk vrouwen) ook zaterdagavond, maar dat worden er iedere maand meer, laat een tevreden Wim Croonen weten. Gerard Phoelich is vanaf het begin van de supervleesbingoavonden de vaste omroeper geworden. Om half zeven komen de eerste bingospelers al de zaal binnen terwijl de bingoballen om 20.00 uur gaan rollen.