(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Op de koffie met de boswachters in landwinkel Landgoed Mookerheide

MOLENHOEK – Het was woensdagmiddag een drukte van jewelste tijdens op de koffie bij de boswachters in de landwinkel van landgoed Mookerheide.

Een maal in de maand -op de laatste woensdag van de maand- zijn de boswachters van het hele gebied tussen Nijmegen, Groesbeek en Mook aanwezig om vragen te beantwoorden of om gezellig bij te kletsen. Ditmaal waren de boswachters Ellen Luyks (die het beheer van het bos heeft tussen Nijmegen en Gennep) en Lydie van Santen (Groesbeeks bos en Hatertse Vennen). Boswachter Twan Teunissen moest wegens omstandigheden verstek laten gaan.

Op de koffie met … was heel informatief en voor anderen een gezellig onderonsje. Vragen waren er als 'Wat zijn de plannen voor het gehele landgoed?', 'Hoe is het met de dieren in het bos gesteld?' en 'Wordt er iets gedaan om de overlast van mountainbikers die de wandelaars storen iets gedaan?'. De volgende koffie met de boswachter is op 28 februari van 15.00 tot 17.00 uur, eveneens in de landwinkel van Landgoed De Mookerheide.