Dorpsdichter start

allereerste Poëzieweek Heumen

HEUMEN - Donderdag 31 januari start de Landelijke Poëzieweek. Ook de gemeente Heumen doet mee en heeft dit jaar dankzij de dorpsdichter een eigen poëzieweek. De activiteiten zijn divers. Op donderdagochtend wordt poëzie geschreven, uitgedeeld en verkocht op de Maldense markt. Om 11.00 uur opent wethouder Frank Eetgerin officieel de Poëzieweek Heumen.

In de poëzieweek geeft de dorpsdichter dichtlessen op basisscholen uit de gemeente Heumen en roept zij jong en ouder op om gedichten met het thema Vrijheid en Heumen in te zenden. De prijswinnaars van deze gedichtenwedstrijd worden aan het einde van de poëzieweek bekend gemaakt en kunnen rekenen op een ludiek prijzenpakket en publicatie in lokale media. Gedurende de hele week zullen in etalages gedichten te lezen zijn gemaakt door schrijverscollectief Vers uit Heumen.

In het weekend bezorgt de dorpsdichter haar nieuwste gedichtenbundel met een gratis optreden aan huis door de vier kerndorpen van de gemeente Heumen. Verder is dichterscollectief de Pennestreek actief in Malden om gedichten uit te delen. Op zondag kan men tussen 11.00 uur en 12.30 uur terecht in het gezellige Tuincafé van Tuinwereld Malden. Daar treden vier dichters op uit Breda, Nijmegen en Vlaanderen met live muziek uit Mook.

Woensdagavond 6 februari sluit de Poëzieweek af met een feest in muziekcafé De Muse in Malden. Iedereen met de nieuwste dichtbundel van de dorpsdichter op zak, krijgt daar twee euro korting op de entree van 5 euro. Er treden tien dichters op uit de regio en er is live muziek van Maldense singer songwriters.