(foto: Familie van de Ven)
(foto: Familie van de Ven)

Jan van de Ven (91) overleden

GROESBEEK – De in Groesbeek alom bekende Jan van de Ven is onlangs op 91-jarige leeftijd overleden. Jan stond vooral bekend om de Stal van de Ven' met zijn Friese paarden, zijn koetsen, landauers, de Jan Plezier en de arrensleeën.

Sinterklaas en de kerstman hebben daarvan in menig dorp gebruik gemaakt. Ook van het dierenweitje dat onlangs geheel is gerestaureerd en de naam kreeg 't Venneke. Is in Groesbeek erg populair vooral bij de jeugd. Veel bruidsparen die 50 jaar of langer waren getrouwd, heeft Jan met zijn speciale bruidskoets vervoerd. Ook voor de televisieprogramma's 'All You Need is Love' en het 'Familiediner' hebben gebruik gemaakt van Jan zijn speciale vervoermiddelen. Zelfs het kabinet was met een rit in de Jan Plezier aan Jan toevertrouwd.

Jan en zijn echtgenote Willemien (enkele jaren onverwacht overleden) kwamen van buiten Groesbeek, maar hadden zich al snel gesetteld in het heuveldorp. In de jaren zeventig werd Jan lid van De Treffers en zo werd de gehele familie een echte Treffersfamilie. Naast Jan en Willemien werden ook de kinderen en de kleinkinderen als vrijwilliger en/of supporter op sportpark Zuid actief. Iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal samen langs de lijn.
De uitvaartdienst van Jan is zaterdag 2 februari om 13.00 uur in de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek. Jan zal thuis worden opgehaald door een ouderwetse rouwkoets voorgetrokken door twee Friese paarden. Na de rouwdienst zal Jan worden bijgezet in het graf van zijn echtgenote Willemien op de begraafplaats aan de Kloosterstraat in Groesbeek.