Groen onderhoud voor naar de Dar

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft ervoor gekozen om het gehele groenonderhoud in de gemeente Berg en Dal inclusief het beheer van vuil en onkruid op wegen en fietspaden onder te brengen bij de Dar.

In 2017 mocht De Overhaag het onderhoud nog uitvoeren in deelgebied Drul, Nijerf en Lage Horst in Groesbeek, maar dit werk is ook naar de Dar gegaan. Vier lokale hoveniers konden alleen nog maar inschrijven voor het groenonderhoud in Ooij en Leuth. Alleen De Overhaag diende voor dit project een offerte in maar bleek 18.000 euro duurder te zijn dan de Dar.

Volgens de gemeente Berg en Dal was de overschrijding van 18.000 euro niet de enige reden dat voor de Dar is gekozen. De kostenopbouw van De Overhaag zou niet voldoen aan de richtlijnen uit 2015. De Dar die het gehele groenonderhoud in Berg en Dal gekregen zet tijdens deze werkzaamheden 20 tot 25 medewerkers in met een afstand tot de arbeidsmarkt De Dar doet het beheer van het openbaar groen in de hele gemeente nu voor 495.000 euro, terwijl voor het beheer van vuil en onkruid op de openbare wegen en fietspaden is 325.000 euro is gemoeid.