Ruim 37.000 euro

voor jeugdgezondheidszorg

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft voor de inkoop van maatwerk Jeugdgezondheidszorg voor 2018 in totaal 37.793 euro uitgetrokken.

De GGD Gelderland Zuid heeft voor de gemeente Berg en Dal speciaal maatwerkproducten ontwikkeld op basis van gezondheidsthema's die in Berg en Dal spelen en van toepassing zijn:

Gezonde school; Hierbij worden de scholen ondersteund bij het werken aan gezondheid binnen de school. Bij de ene school speelt voeding een grote rol terwijl bij een andere school welbevinden en sociale veiligheid een rol speelt. Er zal ook worden geïnvesteerd in gezonde kinderopvang.

Video Home Training / Lichte Hulp; Met deze zorg wordt de eigen kracht van ouders versterkt en wordt daardoor het inzetten van zwaardere zorg en de daarmee samenhangende kosten voorkomen. De vorm van deze ondersteuning is afgestemd op de behoefte van een gezin op basis van de professionele inschatting van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Informatie en advies; De preventieactiviteiten worden in overleg met de sociale teams georganiseerd. Deze activiteiten zorgen voor verbinding, informatie en enthousiaste ouders. Deze bijeenkomsten worden goed bezocht en voldoen aan de behoefte van de ouders.

Jeugdoverleg; Vanuit het preventieve kader met kennis van sociaal medische en psychosociale problematiek en de sociale kaart is het wenselijk dat ook de jeugdgezondheidzorg deelneemt aan het jeugdoverleg. Aanwezigheid jeugdarts en verpleegkundige bij overleg zorgt voor meer verbinding , versterking netwerkstructuur en kennisuitwisseling.