Weer gelijkspel voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Zondagmiddag 25 februari speelden de dames van Groesbeeks Glorie om 14.40 uur tegen RED-RAG/Tachos in Waalwijk. In de eerste helft van de competitie speelden de dames ook al tegen elkaar. Dit was toen een gelijkspel van 16-16.

Voordat de wedstrijd begon, werd er afgesproken om de rechter opbouwster van het team van Tachos uit te verdedigen. In de vorige wedstrijd zijn er vanaf die positie de meeste doelpunten gevallen, en dat wilden we nu voorkomen. De eerste minuten waren zoekende en Groesbeeks Glorie kwam al snel tot een achterstand van 4-0. Gelukkig wisten de dames van Groesbeek Glorie zich te herpakken en een goede verdediging neer te zetten.

De aanvallen waren wel nog wat moeizaam. Er vielen van beide kanten penalty's en een paar keer een 2-minuten tijdstraf. Door een aantal snelle aanvallen hebben de Groesbeekse dames de stand dichter naar elkaar kunnen brengen en gingen ze met een stand van 9-9 de rust in.

Ook in de tweede helft stond de verdediging sterk en liep het erg gelijk op. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en de stand blijft dicht bij elkaar. In de tweede helft wist Groesbeek Glorie een aantal keer op voorsprong te komen. Helaas wist Groesbeek op dat moment de gekregen penalty’s niet te benutten. Hierdoor hebben ze de voorsprong niet kunnen behouden en eindigde de wedstrijd met een eindstand van 20-20. Weer een gelijkspel tegen Tachos uit Waalwijk. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 10 maart om 19.10 uur tegen GHV dames 1 in Heuvelland.