Afbeelding
Foto:

Zalmpodium presenteert:

Rik Cornelissen

MILLINGEN - Rik Cornelissen (1984) is een vernieuwende en eigentijdse jazz- en klassiek accordeonist. Door zijn brede opleiding en kennis van vele muziekstijlen weet hij de accordeon neer te zetten als een modern en veelzijdig instrument. Niet voor niets kreeg daarom zijn solo album 'Traveller' in 2014 al lovende kritieken.

        

Hij was ook betrokken als sessie-muzikant voor onder andere de films 'Zwartboek' (Paul Verhoeven) en 'Een huis voor Vincent' (Pim Hoeve). Ook speelde hij mee in de theaterproductie van Mini en Maxi. Zijn kennis van de diverse muziekstijlen heeft hij opgedaan tijdens vele reizen in het verleden. Daarbij heeft hij gestudeerd bij nogal wat vooraanstaande accordeonisten met name de Italiaan Claudio Jacomucci.

Zijn composities zijn vaak geïnspireerd door zijn reizen en zijn fascinatie voor natuur en het universum, waarbij hij zweeft tussen stijlen variërend van jazz en klassiek tot Braziliaans, Argentijnse en andere Zuid-Amerikaanse muziek. Graag nodigt een ieder uit voor deze wederom zeer muzikale middag .De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk zal aan het eind de mooie zwarte hoge hoed zijn rondje maken.

Komt op tijd… op zondag 18 maart om 14.00 uur in het kerkje Zalmstraat, Millingen aan de Rijn. Entree: vrij (hoge hoed).