Kamerkoor Muzimare
Kamerkoor Muzimare Foto:

De Stille Week door met Kamerkoor

GROESBEEK - Op zaterdagavond 24 maart om 20.30 uur zal kamerkoor Muzimare onderleiding van Sophia Brink samen met de Protestantse Gemeente Groesbeek met zang en hedendaagse teksten door de Stille Week trekken. Het begint met het feest van palmpasen en eindigt met het uitzicht op pasen.

De vrolijke klanken van Jezus’ intocht in Jeruzalem,de viering van zijn laatste Avondmaal, de duisternis van zijn kruisdood, de rouw bij zijn lege graf en een voorafschaduwing van het Licht van zijn Opstanding, het zal allemaal klinken. Naast mooie liederen die door het kamerkoor gezongen worden ‘The Crucifion’ van William Lloyd Webber en ‘And the mother did weep’ uit Stabat Mater van Karl Jenkins, is er ook samenzang. Het ‘Hossanna’ bij de intocht van Palmpasen en ‘Ich will hier bei dir stehen’ uit de Matthäus Passion van Bach, worden bijvoorbeeld samen gezongen. Het verhaal van Jezus’ tocht wordt tussen de liederen verteld door da. Janneke Ruijs.

Iedereen is welkom om deze gang van Jezus mee te beleven. Vanaf ongeveer 20.00 uur worden de gezangen die samen gezongen worden een keer doorgenomen. Wie het leuk vindt om deze gezangen te oefenen, kan dan al meedoen in de protestantse kerk, Kerkstraat 18, in Groesbeek. De entree is gratis.