Afbeelding
Foto: Simon Meilink

Passionskonzert Der Weg der Liebe in Wyler op goede vrijdag

Foto : Simon Meilink

WYLER - Op goede vrijdag 30 maart geeft het Sankt Cäcilienchor uit Wyler onder leiding van Theo Giesbers om 20.00 uur een Passionskonzert met als thema 'Erlöst durch das Kreuz – der Weg der Liebe'.

De componisten die in het concert centraal staan, zijn ondermeer afkomstig uit Scandinavië die ons een inkijk geven in de typische klankwereld van IJsland, Finland en Zweden zijn onder andere Atli Heimir Sveinsson, Jón Ásgeirsson, Kari Tikka, Jerker Lijon. Verder werken van Johann Sebastian Bach, want wat is een passieconcert zonder Bach. En tenslotte werken van de lievelingscomponist van het koor de Italiaanse Don Marco Frisina.

Het Sankt Cäcilienkoor met aan het orgel Gerard Rutjes zingt een bijna compleet nieuw programma. Prachtige solo's worden uitgevoerd door Kerstin Jansen-Verhoeven, sopraan en Chris Jansen, bariton. De werken worden ingeleid door pastoor Christoph Scholten en gaan over het lijden en sterven van Jezus, maar ook over troost. De afgelopen jaren is tijdens het concert een bloemenhulde gebracht aan het kruis. Ook nu wordt deze zeer oude traditie voortgezet. Iedereen wordt uitgenodigd tijdens de bloemenhulde een bloem te leggen bij het kruis. De toegang is uiteraard gratis.