Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Brainstormen over duurzaamheid in raadszaal Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – 120 belangstellenden hebben dinsdagavond gebrainstormd over de duurzaamheid in de gemeente Groesbeek. Evenals de bijeenkomsten in Millingen aan de Rijn en Beek kwam het erop neer dat het merendeel van de aanwezigen ging voor zonne-energie door middel van de aanleg van zonnevelden.

Waren ze in Beek en Millingen sceptisch over het plaatsen van windmolens, in Groesbeek gaven de belangstellenden wat ruimte voor het eventueel plaatsen van windmolens. Er werden door een enkele groep zelfs al locaties genoemd waar eventueel windmolens geplaatst zouden kunnen worden. Zoals langs de Wylerbaan grotere windmolens en op het industrieterrein kleinere. Terreinen angs het Lagewald en Boersteeg alsmede de oude vuilnisstort aan De Bruuk zouden geschikt zijn als zonnevelden.

De gemeente Berg en Dal houdt deze bijeenkomsten omdat de gemeente in 2050 energie neutraal wil zijn en vraagt op deze manier de mening van de inwoners. Welke maatregelen er uiteindelijk genomen worden is op dit moment niet bekend. De gemeente heeft het voornemen om nog een dergelijke avond in Groesbeek te houden, omdat er teveel diversiteit tussen de samengestelde groepen was. Om die reden zal er van de acht kaarten van dinsdagavond één kaart gemaakt gaan worden, die zal worden teruggekoppeld naar de inwoners tijdens een volgende bijeenkomst. Te zijner tijd zal de gemeenteraad van Berg en Dal een definitief besluit nemen.