Huisarts Robert Aan de Stegge.
Huisarts Robert Aan de Stegge.

Robert Aan de Stegge steunt

IKPAS= 40 dagen zonder alcohol

HEUMEN/MOOK EN MIDDELAAR - Landelijke actie IKPAS (30 of 40 dagen zonder alcohol) staat op de kaart! Vanuit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar is daar een belangrijke steen aan bijgedragen.

De landelijke actie IKPAS is ontstaan doordat verschillende zorgverleners in Nederland regionale acties ’40 dagen zonder alcohol’ opzetten om drankgebruik onder de aandacht te brengen. Voor de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar was dat Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg en Gezondheidscentra Samen Gezond Malden. (Kroonsteen Malden en Vuursteen Molenhoek). Alweer zeven jaar geleden.

De actie heeft als doel: alcoholgebruikers bewust maken van hun gebruik en om de gewoonte te doorbreken. Robert Aan de Stegge, huisarts in Malden doet al jaren mee. "Door tijdelijk geen alcohol te drinken ervaar ik wat alcohol doet met mijn lijf en energie. Ja hoor lekker, biertjes, maar Ik kan ze ook goed laten staan. Soms maak ik er 60 dagen van. Maar vanuit mijn praktijk weet ik, dat het voor sommige mensen niet gemakkelijk is om een poosje te stoppen. Voor mij is de actie een goede aanloop naar de Marathon van Rotterdam. Als je langere tijd voor aanvang van zo’n wedstrijd geen alcohol drinkt, sta je echt fitter aan de start en de kans dat je hem goed uitloopt is groter. Ik daag mensen die alcohol drinken uit! Doe ook mee! Ik vind het een positieve ervaring en ben benieuwd naar die van de lezers!” Aanmelden via www.ikpas.nl.