Cultureel café in Mook

MOOK - Woensdagavond 20 februari is er weer een cultureel café in Mook. Het belooft een boeiende avond te worden met een boeiende verteller, muziek waar je blij van wordt en een presentatie over ons cultureelgoed De Maasheggen.

Eerste gast is Harry Peppinck met als hobby's poëzie, verzamelen, reizen en lezen. Al deze zaken inspireren hem tot het vertellen van verhalen aan mensen en aan groepen mensen. Naast schrijven van van dichten heeft Harry nog vele andere activiteiten waaronder als bestuurder in de museumwereld.

Het trio LBD bestaat uit Haike Wouters, Willie Masseling en Marc van den Nieuwenhuizen. Met twee akoestische gitaartjes, een drumsetje en kwastjes schildert het trio LBD graag 'muzikale tafereeltjes waar je blij van wordt', vaak instrumentaal maar soms ook met zang. Zij brengen zeer uiteenlopende genres van Franse walsjes naar Braziliaanse bossa, van oude jazz naar Afrikaanse beats, et cetera. Tijdens deze avond brengen zij een stuk dat 'Flapschoenen' heet.

Marius Grutters is werkzaam bij Stichting het Limburgs Landschap. en bestuurslid van IVN de Maasvallei en Landschapsbeheer Boxmeer. Het Maasheggengebied zal op 7 maart de Unescostatus krijgen. Door middel van film zal hij het belang en de schoonheid van De Maasheggen en het vlechten laten zien. Hij schreef er ook een boek over.

Tijdens de pauzes zullen Rob Bakker, Rob Egging, Henri Giebels en Stan Brinkhoff tekenen voor de muzikale omlijsting. Dit alles vindt plaats in 't Môk's Café,Groesbeekseweg 3 in Mook. Inloop vanaf vanaf 20.00 uur. Start om 20.30 uur. Toegang gratis.

Doe mee aan de brainstormsessie!

BERG EN DAL - U kent de advertenties wel: maatje gezocht om samen mee te wandelen. En zo zijn er daar nog veel meer van. Ze worden alleen lang niet allemaal ingevuld door een vrijwilliger. Daarom organiseert Forte Welzijn een brainstormsessie voor alle geïnteresseerden.

Het doel van deze sessie is: Het verzamelen en uitwerken van ideeën voor het voeren van een campagne waarmee organisaties nieuwe vrijwilligers kunnen aantrekken. Inhoudelijk bedenken hoe we ons, in de 'Week tegen de Eenzaamheid' (25 september – 4 oktober) als groep kunnen presenteren in de gehele gemeente Berg en Dal.

De sessie vindt plaats op donderdag 21 februari van 15.30 – 17.00 uur bij De Korf, Kerkpad 7. Zich aanmelden kan via info@fortewelzijn.nl of telefonisch tussen 09.00 en13.00 uur via 085 0406066.