Carnavalsoptocht in Millingen

MILLINGEN - Het carnaval nadert met rasse schreden. De bouwers van de praalwagens maken overuren. Het resultaat is te bekijken tijdens de grote carnavalsoptocht in Boemelgat op zaterdag 2 maart. De start is als gebruikelijk om 15.00 uur.

Voor de groepen geld dat zij zich als gebruikelijk kunnen verzamelen bij hotel Millings Centrum om daar in de optocht te worden ingevoegd. De praalwagens zullen in afwijking van voorgaande jaren zich opstellen op de dijk (dus niet in de Zalmstraat). Zij zullen komende van Kekerdom bij de Multimate de dijk op gaan en stoppen bij de afslag Van Lijndenstraat. Even voor 15.00 uur zal de optochtorganisatie de wagens laten oprijden tot aan hotel Millings Centrum, waar om 15.00 uur de start is. Wagens die niet in Kekerdom mee doen, kunnen als gebruikelijk zich opstellen in de Sint-Bernhardstraat.

Inschrijven voor de optochten (Kekerdom, Millingen, Leuth ,Ooij en lichtoptocht Millingen) kan via de website van de Deurdouwers. Let op: Men krijgt dan een brief met informatie, waar in staat dat de startnummers worden uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het verenigingsgebouw van De Deurdouwers aan het Ons Genoegenpad. Opkomst daar is verplicht, want zonder startnummer kun je niet starten.

De bijeenkomst is op dinsdag 26 februari en begint om 20.00 uur. Bij de inschrijving krijgt men ook een verwijzing naar ons reglement. Er is een aantal wijzigingen. Met name zetten alle optochtorganisaties in de polder in op het geluid. De gemeente zal metingen verrichten. In de bijeenkomst hoort men hier meer over, maar lees alvast zorgvuldig de bepalingen hierover in het reglement.

Cursus 'Eerste hulp bij verwarde personen'

BERG EN Dal – De gemeente Berg en Dal biedt een cursus aan 'Eerste hulp bij verwarde personen'.

Weet u wat u moet doen als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt ? Bij de cursus Mental Health First Aid (MHFA) wordt geleerd op welke wijze men dit soort situaties moet inschatten. De cursus is bedoeld voor alle inwoners, vrijwilligers en werkenden in Berg en Dal. De cursus wordt gegeven op dinsdag 26 maart, 9 april, 23 april en 7 mei van 09.30 tot 12.30 uur bij Stichting Op De Heuvel aan de Ericastraat 39 in Groesbeek.
Bij volledige deelname ontvangt men een bewijs van deelname. De deelnemers krijgen bij volledige deelname een bewijs van deelname. Men krijgt een certificaat na deelname aan de vier trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets. Dit certificaat is drie jaar geldig. Voor aanmelden kan men contact opnemen met Indigo Gelderland via 026 3124483 of info@indigogelderland.nl. Meer informatie staat op www.mhfa.nl.