Dorothee Mields. (foto: Annelies van der Vegt)
Dorothee Mields. (foto: Annelies van der Vegt)

Holland Baroque en

Dorothee Mields bezingen de liefde

BEEK - Zaterdag 16 februari treden ensemble Holland Baroque, sopraan Dorothee Mields en nyckelharpa-speler Marco Ambrosini op in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan werken van onder andere Hildegard von Bingen, Ignaz Biber, Henry Purcell en Antonio Bertali.


Een schilderachtig 17e-eeuws programma over de liefde in al haar verschijningsvormen. Door de eeuwen heen is de liefde een onuitputtelijke inspiratiebron voor componisten. Of hun muziek nu in kapellen, kroegen of kastelen gespeeld werd, opera, schunnig liedje, mis of motet: liefde voerde altijd de boventoon.

Op zoek naar repertoire is Holland Baroque de bibliotheken ingedoken wat een schat aan muziek opleverde. 'Karitas' (vriendschap) volgens Hildegard von Bingen, 'Mad-songs' volgens Purcell, 'All is fair in Love and War' volgens Biber en Bertali, 'Einsamkeit' volgens Krieger.

De Duitse sopraan Dorothee Mields is een toonaangevend vertolker van muziek uit de 17e eeuw. Zij is geliefd om haar unieke stemgeluid en ontroerende interpretaties. De Italiaan Marco Ambrosini bespeelt de nyckelharpa, een strijkinstrument met toetsen en resonantiesnaren, dat vooral in de Zweedse volksmuziek gebruikt wordt. Ambrosini is, naast improvisator, ook een vis in het water in barokmuziek. Deze veelzijdige musicus met zijn vederlichte toon en schilderachtige improvisaties is de uitgelezen muzikale partner van de betoverende sopraan Dorothee Mields.

Aanvang 20:15 uur, toegang 23,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek, Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl.

GVT zoekt gezellige vrijwilligers

GROESBEEK - Woongroep GVT1 in Groesbeek bestaat uit gezellige en vriendelijke bewoners en op zoek naar enthousiaste en gezellige mensen.

De bewoners van het GVT1 hebben een matig verstandelijke beperking, en staan altijd open voor een gezellig gesprek of een leuk activiteit. In verband met het beperkt aantal bezoek die sommige van onze bewoners krijgen, organiseren wij geregeld leuke avonden. Zoals een spelletjesavond, knutselwerken of schilderen.

"Wij leren graag nieuwe mensen kennen die het leuk vinden om tijdens zo'n activiteit aan te schuiven. Dit doen we natuurlijk altijd met koffie en wat lekkers erbij! Lijkt het je leuk om een keer gezellig op bezoek te komen dan kun je contact opnemen via: Gvt1groesbeek@gmail.com."