Groesbeeks Glorie neemt twee punten mee terug naar huis

GROESBEEK - Groesbeeks Glorie speelde zondag 3 februari om 13.45 uur een wedstrijd tegen de dames van Red-Rag/Tachos DS2 uit Waalwijk. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de Groesbeekse dames op de derde plaats en Red-Rag/Tachos op de zesde plaats.

De dames van Groesbeeks Glorie wisten dat ze een goede 6-0 verdediging van de dames uit Waalwijk zouden ondervinden, maar vanaf de eerste minuut speelde Groesbeeks Glorie als een sterk team. Op deze manier konden ze een aantal doelpunten maken. De meiden uit Groesbeek hadden ook een goede verdediging, waardoor Red-Rag/Tachos niet gemakkelijk tot scoren kwam. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong 8-14 door een laatste snelle aanval van Eva Baars en Alba Folgueiras Gonzalez.

De tweede helft begon Red-Rag/Tachos in de aanval. In deze helft kwamen de dames uit Waalwijk moeilijk tot scoren door het uitstekende keeperswerk van de twee keepsters Lise Giesbers en Nikki van der Vorst. De dames uit Groesbeek handhaafden een hoog tempo in de aanval en door de goede verdediging was het mogelijk om met meerdere snelle aanvallen te scoren. Door goed samenspel lukte het Groesbeekse team het om een voordeel te behalen van twaalf punten. De eindstand werd 14-26 in het voordeel van Groesbeeks Glorie.

Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd zaterdag 9 februari om 20.20 uur in Goirle tegen G.H.V. De dames uit Goirle staan op de tweede plaats in de competitie met één punt meer dan Groesbeeks Glorie. De dames uit Groesbeek hopen weer de twee punten mee terug te nemen en zo de tweede plaats in de competitie te behalen.