Groesbeekse Boys en Millingen

delen punten

REGIO - Afgelopen zondag stond de gemeentelijke derby tussen Millingen en Groesbeekse Boys op het programma. De wedstrijd eindigde met een 1-1 gelijkspel hetgeen gezien het spelbeeld een terechte afspiegeling was. Groesbeekse Boys en Millingen blijven door het resultaat tweede en derde op de ranglijst maar zien koploper vv Ewijk afstand nemen.

Op een bijgelegen kunstgrasveld zagen de vele toeschouwers een wedstrijd waarbij beide teams om beurten het heft in handen namen. De openingsfase was voor Groesbeekse Boys maar na een twintigtal minuten nam de thuisclub het initiatief over. Dit resulteerde in een tweetal grote kansen en vooral bij corners stond Groesbeekse Boys onder druk. Het Millingse doelpunt kwam vanuit een afstandschot tot stand. Dirk Spann schoot de bal vanaf 25 meter onhoudbaar achter Groesbeekse Boys goalie Jeffrey Hoogenbosch.

In de tweede helft ging Groesbeekse Boys op zoek naar de gelijkmaker en nam daarbij risico's. Dit leverde kansen op maar bood de snelle Millingse aanvallers mogelijkheid tot counters. Groesbeekse Boys probeerde met voetballende combinaties het doel van de tegenstander te vinden. In de slotfase van de wedstrijd werd het doel van de thuisclub door twee ingebrachte spelers gevonden. Leroy Kersten bereikte spits Bram de Bruin die de bal over doelman Chiem Haukes binnen schoot.

Zondag 10 februari speelt Groesbeekse Boys op eigen sportpark Breedeweg de topper tegen koploper vv Ewijk. Wil Groesbeekse Boys in het spoor van de koploper blijven dan zal minimaal een gelijkspel uit het vuur gesleept moeten worden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.