De Treffers vs FC Lienden: Groesbeek; 2de divisie   2018-2019 (l-R) Pim Balkestein van De Treffers kopt hard de 1-0 binnen. (foto: Jan Peters)
De Treffers vs FC Lienden: Groesbeek; 2de divisie 2018-2019 (l-R) Pim Balkestein van De Treffers kopt hard de 1-0 binnen. (foto: Jan Peters)

Overwinning voor De Treffers

GROESBEEK - De twee doelpunten kwamen als een bevrijding. Een bevrijding voor De Treffers, dat meer ontspannen ging spelen. Een bevrijding voor de toeschouwers, die tot dan bepaald niet verwend waren met goed voetbal. De Treffers - FC Lienden: 2 - 0.

De eerste helft van het duel was niet best en dat is erg zacht uitgedrukt. De wedstrijd was rommelig en werd ontsierd door overtredingen en kleine overtredingen over en weer. Doelrijpe kansen waren sporadisch, maar ze waren er wel. Djamel Boerstra, die zo maar door kon lopen en over schoot. Een pass, die terecht kwam bij Coen Maertzdorf, die voorlangs mikte. Een hele beste voor Niek Versteegen, die aangespeeld werd door een weer wel goed acterende Rodrigues, maar zijn doelpoging eenvoudig door doelman Barendse opgepakt zag worden.

Na de thee ging het beter met de roodzwarten. De Treffers kreeg een drietal corners te nemen, allen een prooi voor Boy van de Beek. Uit de eerste kopte Lowie van Zundert voorlangs. Uit de derde kopte Pim Balkestein snoeihard binnen: 1 - 0. Niet veel later kwam een ingooi van Frenk Keukens bij Rodrigues terecht, die Van Zundert bediende. Die had geen medelijden met de tegenstander 2 - 0. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen. Maar Niek Versteegen had het geluk niet aan zijn zijde, toen hij door Maertzdorf vrij voor doel werd gezet. Zijn schot werd door doelman Barendse gepakt. Anderzijds was ook in de Treffersverdediging de organisatie nog steeds niet optimaal. Waardoor zoals gezegd Van de Kracht zijn kunnen kon bewijzen. Het bleef bij 2 – 0. Zaterdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd, in en tegen Barendrecht.