Het bestuur van de AED stichting met van links naar rechts: Frank Hilbrands, Mieke de Graaff, Mathieu Jenniskens, Jolanda Massaar, Henny Willemsen en Bart de Hingh. (foto: AED stichting)
Het bestuur van de AED stichting met van links naar rechts: Frank Hilbrands, Mieke de Graaff, Mathieu Jenniskens, Jolanda Massaar, Henny Willemsen en Bart de Hingh. (foto: AED stichting) AED stichting

Heumen al 12,5 jaar

een hartveilige gemeente

HEUMEN - De AED-stichting (Stichting Hulp bij Hartstilstand in de gemeente Heumen), bestaat in februari 12,5 jaar. Een goed moment om extra aandacht te besteden aan deze levensreddende organisatie.

Op 16 augustus 2006 hebben Geert Jan Nillesen, Frank Hilbrands, Mathieu Jenniskens, Willeke Peters, Yvonne Veens, José Willems en Henny Willemsen een dekkend netwerk van AED’s opgericht met bevoegde hulpverleners in de gemeente Heumen. De gemeente Heumen is sindsdien een hartveilige gemeente.

In de afgelopen 12,5 jaar zijn tenminste twintig mensen door de vrijwilligers met succes gereanimeerd. Zij nemen weer deel aan het maatschappelijk leven. Dit resultaat ligt ruim boven het landelijk gemiddelde ligt van geslaagde reanimaties.

Het netwerk bestaat uit 18 AED’s en ongeveer tweehonderd vrijwillige hulpverleners. De vrijwilligers kunnen bij de stichting kosteloos een basiscursus reanimatie volgen, met het gebruik van de AED. Om hun vaardigheid te behouden krijgen alle vrijwilligers bovendien jaarlijks een herhalingstraining aangeboden. De cursus wordt gegeven door een instructeur die is aangesloten bij het European Resuscitation Council. De lokale AED-stichting is partner van het landelijke reanimatie-netwerk HartslagNu. Vrijwilligers zijn welkom. Aanmelden kan via www.aed-heumen.nl.