Marriët Mittendorff, burgemeester van gemeente Heumen, opent raadsvergadering met gedicht. (foto: Eric van Haalen)
Marriët Mittendorff, burgemeester van gemeente Heumen, opent raadsvergadering met gedicht. (foto: Eric van Haalen) Eric van Haalen

Burgemeester opent vergadering met gedicht Dorpsdichter

HEUMEN - Burgemeester Marriët Mittendorff van de gemeente Heumen opende de eerste raadsvergadering 2019 op alternatieve wijze: door het voordragen van een gedicht van Dorpsdichter Marjolein Pieks. Zij had speciaal voor deze gelegenheid een gedicht geschreven.

Donderdag 31 januari was het landelijke gedichtendag én tevens de opening van de eerste Poëzieweek Heumen. Burgemeester Mittendorff: “Mijn doel is om aandacht te vragen voor de week van poëzie. En hiermee voor poëzie in het algemeen. Ik hoop zo de raadsvergadering op een ontspannen en bedachtzame wijze te beginnen.”

Bruisende Poëzieweek Heumen

Het begon donderdags met Vers bij de Vis op de markt in Malden met een officieel openingsmoment door wethouder Eetgerink. Vrijdags reisde dorpsdichter Pieks in razend tempo naar basisscholen om leerlingen enthousiast te maken voor dichten en spelen met taal. Zaterdags was zij Poëziekoerier. Zondag 3 februari waren er Dichters in de Tuin in Tuinwereld. Maandag en dinsdag boog de jury, de Projectgroep Dorpsdichter Heumen, zich over de inzendingen van de gedichtenwedstrijden. Woensdag 6 februari is de Poëzieweek Heumen afgesloten met een schrijfworkshop, de prijsuitreiking door wethouder Eetgerink en een slotfeest vol gesproken dichtwoorden.

Na de Poëzieweek Heumen weten meer inwoners van deze gemeente vast beter wat er onder andere zo leuk, mooi, ontroerend, ontstressend aan dichten en poëzie is.

De week is een initiatief van Marjolein Pieks, dorpsdichter gemeente Heumen, en georganiseerd samen met communicatiespecialist MariannA Bakker.