Van links naar rechts: Presentator MariannA Bakker en Dichters: Ingo Audenaerd, Anne Karina Dijkstra, Johan Meesters, Bob Kalkman. (foto: Hans van Wijk)
Van links naar rechts: Presentator MariannA Bakker en Dichters: Ingo Audenaerd, Anne Karina Dijkstra, Johan Meesters, Bob Kalkman. (foto: Hans van Wijk) Hans van Wijk

Dichters in Tuin(wereld):

Dichten en poëzie ontstresst?

MALDEN - Vier dichters kwamen zondag 3 februari van ver om hun werk voor te dragen in het kader van de eerste Poëzieweek Heumen in Tuinwereld Malden. Bob Kalkman, Johan Meesters, Anne Karina Dijkstra en Ingo Audeneard lieten vol passie hun poëzie horen op verschillende manieren.

Bob Kalkman zong een van zijn gedichten en Johan Meesters trakteerde met attributen (bij elkaar gezocht in het tuincentrum) op een vertelling van 20 minuten. Met zijn boeiende voordracht hield hij de aandacht meesterlijk gevangen. De presentatie was in handen van organisator MariannA Bakker. De locatie, dichters en presentatie zijn goed bevallen. Dus een 2e literair café in de lente zit al in de pen!

"Is poëzie een goedkoop medicijn tegen stress?", vroeg MariannA Bakker, presentator van Dichters de Tuin, zich af. "Poëzie blijkt een uitlaatklep voor emoties, een pijnstiller met rust- én energiegevende bijwerkingen om stress te reduceren en burn-out te voorkomen. Helpt poëzie schrijven in plaats van impulsief posten op social media?"

Bloemrijke taal in een groene omgeving met planten zorgde voor ontspanning, ontroering, een glimlach en ontmoeting. Meer mensen moeten nog ontdekken, dat het dichterscafé ook een uitje is onder het genot van een bakkie koffie of thee.
De Poëzieweek Heumen met veel activiteiten is nog nauwelijks afgelopen of Dorpsdichter Marjolein Pieks en MariannA Bakker hebben al zin in het organiseren van een tweede Dichters in de Tuin in Tuinwereld.

Houd de site www.poezieweekheumen.123website.nl en de social media @poezieweekheumen in de gaten.