De Derde Helft. (foto: De Derde Helft)
De Derde Helft. (foto: De Derde Helft)

Dweilen op Rosenmontag

met De Derde Helft

MILLINGEN - Op 24 januari 1984 kan er voor het eerst een Apple Macintosh-computer gekocht worden. 8 februari 1984 de Olympische Winterspelen in het Joegoslavische Sarajevo beginnen. Het is voor het eerst dat de winterspelen in een Oostblokland gehouden worden.

14 maart 1984 Nederland wint van Denemarken met 6-0. 14 april 1984 De Nederlandse band Doe Maar stopt er mee. 13 mei 1984 Johan Cruijf neemt afscheid van Feijenoord in een wedstrijd tegen PEC (2-1). 9 juni 1984 Dweilorkest De Derde Helft uit Millingen aan de Rijn wordt opgericht tijdens het 50-jaar bestaansfeest van VV Concordia ‘34

"De eerste jaren repeteerden we in de opnamestudio van etherpiraat Klavertje Vier. De groep werd groter, gezelliger, wijzer, gekker. Duitsland werd onveilig gemaakt met dweilmuziek. Met instrument in de hand maakten wij van iedere bar, camping, biljarttafel een podium. Optredens aan de Moezel, Rijn, Eifel, Zuid-Duitsland, Luxemburg, België, Millingen en omstreken. Nu 35 jaar later maken we nog steeds muziek en nog steeds met veel plezier. De laatste jaren versterking van jonge frisse muzikanten. Uiteraard gaan we dit feestje nog uitgebreid vieren."

Rosenmontag 4 maart dweilen we voor de 35ste keer als Derde Helft van kroeg naar kroeg. Dit jaar gaan wij incognito. Start is om 11.00 uur. Dweiltour 2019: café De M’ooije Waard, café Janssen & Janssen, café ’t Fuske, grand-café De Taverne, café De Kastanje.