Expositie 'Weven en verbeelden' in kerkje van Persingen

PERSINGEN - Op 13 en 14 april is er een expositie weefwerk van Anneke Kersten en Paulien van Asperen en brons van Bets Kusters in het kerkje van Persingen aan de Persingensestraat 7. De tentoonstelling is open van 11-17 uur. De toegang is gratis.

Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Oregon, Amerika en het Textielmuseum in Tilburg. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.


Paulien van Asperen (Kampen) zet haar fascinatie voor repetitieve abstracte elementen uit de kunst en architectuur om in weefwerk. Door kleur- en materiaalgebruik creëert ze beweging en diepte en gaan de doorgaans geometrische patronen visueel een eigen leven leiden.


De grote liefde voor de natuur in combinatie met architectuur zijn de inspiratie en kracht voor Bets Kusters (Nijmegen) om haar emoties te ‘verbeelden’. Abstracte vormen met een enigszins ruwe afwerking zijn kenmerkend, ze laat de vaak schitterend gekleurde, ruwe en eerlijke giethuid spreken, waarbij de warmte van het brons zichtbaar is. Plantaardige structuren zijn een onderdeel van haar beelden, evenzo hebben de werken vaak een monumentaal karakter waarbij specifiek torens een vooraanstaand onderwerp zijn. Hoofdzaak is, dat Bets Kusters doelbewust de ruimte zoekt met objecten die hun oorsprong nooit helemaal verloochenen, ook al zien ze er nog zo geconstrueerd uit. Meer info staat op www.weven.nl, www.paulienvanasperen.com, www.betskusters.nl en www.kerkjevanpersingen.nl.