DVSG speelt hele goede wedstrijd

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen Aquila op het hoofdveld dat er vandaag goed bijligt. De speelwijze is tegen de koploper aangepast. Vanuit een 4-4-2 opstelling wil DVSG vandaag de koploper aanpakken.

Rico Voeten krijgt in de vierde minuut de bal op links, omspeelt zijn tegenstander en scoort de 1-0. Helaas voor DVSG scoort Aquila meteen uit een vrijetrap de 1-1. De bal wordt laag voorgegeven en ingeschoten. In de 22e minuut stoomt Rico Voeten opnieuw over links op en schiet deze keer de bal in de lange hoek: 2-1 voor DVSG.

Op slag van rust kopt Niek Derksen de bal nog tegen de kruising.In de tweede helft zet Aquila meer druk naar voren en moet Stan Peters twee maal een goede redding verrichten om de voorsprong te behouden. DVSG blijft gevaarlijk met counters, maar scoort hier niet uit. Rond de 70e minuut wordt Tijs de Jong gewisseld, nadat hij een schoen tegen zijn hoofd heeft gehad. Ook Wout Lamers en Niek Derksen worden gewisseld. Hiervoor komen in het veld Rick Loeffen, Gijs Bach en Ton Coenen. Gijs Bach kan voorin de bal even vasthouden en legt deze in de 92e minuut panklaar voor Rico Voeten. Rico scoort vandaag zijn derde doelpunt en zet DVSG op 3-1. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar opnieuw is het Aquila die in de 94e minuut de 3-2 scoort (volgens DVSG uit buitenspelpositie). Er is veel commotie over deze beslissing richting scheidsrechter, met rood voor Rico Voeten wegens opmerkingen. Maar als de scheidsrechter nog laat doorspelen en in de 101e min de 3-3 valt, lopen de emoties bij DVSG te hoog op. Er volgt een wanordelijke situatie op het veld, met nogmaals twee rode kaarten voor DVSG. Op 10 maart speelt DVSG uit tegen DSZ.