Groesbeekse Boys overklast WVW

BREEDEWEG - Met een afgetekende 8-0 overwinning overklaste koploper Groesbeekse Boys nummer laatst WVW. Door dit resultaat en mede door het puntenverlies van medekoploper Ewijk staat Groesbeekse Boys alleen bovenaan de ranglijst.

Vanaf het beginsignaal liet Groesbeekse Boys zien wat het deze middag wilde gaan doen. Namelijke winnen van de gasten uit Weurt. Na vijf minuten voetballen liet spits Dave Kleijnen het niet na om het buitenkansje dat hem geboden werd binnen te koppen. Tien minuten later was het Thom Jochoms die eveneens met een kopbal de marge wist te verdubbelen. Na deze twee snelle doelpunten zakte de Groesbeekse felheid terug waardoor er geen grote kansen gecreƫerd werden. Voor het rustsignaal werd het toch 3-0. Bram de Bruin schoot een afvallende bal vanuit een corner hard binnen.

Na de thee voerde de geel-zwarte formatie de druk weer op. Dit resulteerde in een fraai scoreverloop waarbij met een zekere mate van regelmaat gescoord werd. Ruben de Bruin opende in de tweede helft de score door van dichtbij binnen te tikken. Daarna was het Thom Jochoms welke vanuit een corner zijn tweede van de middag scoorde. De ingevallen verdediger Bjarne Beelen schoot de bal van dichtbij hard in het dak van het doel. Achtereenvolgens Bram de Bruin en daarna Dave Kleijnen scoorden daarna ook beiden hun tweede treffer van de middag. In de slotminuut leek WVW de eretreffer te gaan scoren maar eindigde de bal op de lat.

De volgende wedstrijd voor Groesbeekse Boys staat zondag 10 maart op het programma. Het moet dan in Batenburg op bezoek bij v.v. Batavia. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Spionagetraining in museum

GROESBEEK - Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar kunnen op woensdag 6 maart een echte spionagetraining volgen in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Het programma duurt van 14.00-15.30 uur en staat volledig in het teken van spionage en geheimschrift ten tijde van de oorlog. Ga na afloop met een spionnendiploma naar huis! Entree: Kinderen (7 - 17 jaar): 6,50 euro. Begeleidende (groot)ouders 6,00 euro per persoon. De Museumkaart geldig is. Reserveren is noodzakelijk en kan via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.