(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Dans op kermis in Millingen

bracht Gerard en Lies bij elkaar

MILLINGEN – Het is nu een en zestig en een half jaar geleden dat Gerard Peters (88) uit Gendt Lies Stinnissen (89) ten dans vroeg in de tent bij café Verkerk tijdens de Millingse kermis. Die avond heeft Gerard Lies naar huis gebracht waarbij het stel elkaar voor het eerst gekust hebben.

Gerard kreeg hiervan de smaak te pakken en kwam vervolgens alle kermisdagen met zijn Zundap brommertje helemaal van Gendt af naar zijn geliefde Lies. Na anderhalf jaar verkering te hebben gehad ging het stel trouwen en ging het wonen in een huurwoning aan de Molenstraat in Millingen waar het gezin liefst 24 jaar gewoond heeft. De huur bedroeg toen 28 gulden in de maand, dat weet Lies zich nog als de dag van vandaag te herinneren. En nu wonen ze al weer 34 jaar in een bejaardenwoning aan De Kamp in Millingen.

Toen zij trouwden was Gerard in de fruitteelt werkzaam en kwam later op de kraan in de bouw terecht bij De Rijnbouw in Nijmegen. Lies heeft totdat zij kinderen kreeg her en der huishoudelijk werk verricht en dat werk werd weer opgepikt toen de kinderen groot waren. Gerard en Lies zijn gezegend met één zoon en twee dochters en hebben vijf kleinkinderen. De grote hobby van Gerard was het sleutelen aan motoren van groot tot klein en daarnaast ging hij graag zwemmen en schaatsen. Lies heeft jaren lang de kleding voor de kinderen genaaid en als het kon ging ook zij schaatsen. De gezondheid laat het stel enigszins wat te wensen over.

Burgemeester Slinkman heeft ook het diamanten paar bezocht met een fraai boeket bloemen en een ingelijste huwelijksactie van 1959. Koning Willem Alexander heeft een brief gestuurd waar zowel Gerard en Lies bijzonder trots op zijn. Die hebben ze gelijk laten inlijsten, want zo'n brief krijg je niet elke dag. Ook de nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland heeft het paar schriftelijk gefeliciteerd.