(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Storing in brandalarm zorgt

voor lichte paniek in Groesbeek

GROESBEEK – Een storing in de brandalarmcentrale van winkelcentrum Bellevue heeft vrijdagmiddag voor lichte paniek gezorgd voor zowel de appartementbewoners als de klanten in de diverse winkels.

De brandweer van Groesbeek was gealarmeerd door het automatische brandmeldingssysteem. De bewoners van de appartementen - waar ook het luide alarm afging – kwamen naar buiten om poolshoogte te nemen wat er gaande was. De klanten in de diverse winkels deden snel hun boodschappen terwijl anderen de winkels links lieten liggen. De brandweer die het hele pand heeft gecontroleerd, kon niets vinden en zocht de beheerder van het pand, die het brandalarm zou moeten uitzetten, maar die was vooralsnog niet te bereiken. Een mevrouw met haar zoontje wilde naar huis, maar durfde haar auto niet te gaan halen, omdat die in de parkeergarage stond. In het begin van de middag was de brandweer ook al in het winkelcentrum geweest, ditmaal voor werkzaamheden, die het brandalarm in werking had gezet.

Inzameling rommelmarkt fanfare Wilhelmina

GROESBEEK - Ook weer toe aan het opruimen in huis en schuur? De organisatie van de rommelmarkt van fanfare Wilhelmina is heel blij met nog goed te gebruiken spullen.

Twee maal per jaar wordt een rommelmarkt gehouden bij Wijngaard De Plack. De opbrengsten worden besteed aan de opleiding en aanschaf van nieuwe instrumenten voor onze leerlingen. De vrijwilligers van de fanfare ontvangen een ieder graag elke zaterdagochtend van 11.00-12.00 uur op de Cranenburgsestraat 27 in Groesbeek.

De organisatie laat weten dat er veel vraag is naar: boeken, lp's, dvd's, lego, strijkijzers en pannen. Groot meubilair, pc's, kleding en tassen kunnen helaas niet ingenomen worden. Klein meubilair en brocante zijn wel welkom.