(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Infocentrum WO2 Nijmegen geopend

NIJMEGEN/ GROESBEEK- Zaterdagmorgen 23 februari werd in De Lindenberg aan de Ridderstraat het Infocentrum WO2 Nijmegen officieel geopend. Het informatiecentrum geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft rond de thematiek van de Tweede Wereldoorlog.

Zij begonnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het Infocentrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma's. Na het openingswoord door mevrouw T. Vrijmoet (directeurbestuurder De Lindenberg) en het welkomswoord door W. Lenders (directeur Bevrijdingsmuseum) waren er toespraken van burgemeester H. Bruls (gemeente Nijmegen), R. Croll (voorzitter Raad van Bestuur Vfonds) en P. Drenth (gedeputeerde provincie Gelderland).

De officiƫle openingshandeling bestond uit het in werking stellen van de website door een druk op een knop door burgemeester H. Bruls, R. Croll en P. Drenth. Hierna volgde een rondgang door het Infocentrum WO2 Nijmegen. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig. Meer info staat op de website en FB-pagina van het Infocentrum WO2 Nijmegen.