Middagprogramma KBO: De Oude Schooltijd

GROESBEEK – Onder de titel 'De Oude Schooltijd' biedt KBO Groesbeek / de Horst op donderdag 2 maart een middag aan in De Mallemolen.

Veel mensen hebben mooie herinneringen aan hun kindertijd waarin de school een groter rol speelde. Een school die zo totaal anders was dan die van nu… Schrijven met een kroontjespen en een inktlap, de letterdoos, het telraam en de grote kolenkachel in de klas. Soms zaten er wel 50 kinderen in hun houten schoolbankjes. Er werd gezamenlijk gezongen, terwijl op het schoolplein werd geknikkerd, gehinkeld en getold.

Met liedjes -omlijst met honderden bijzondere foto's en bewegende beelden uit het Polygoonjournaal- zijn de ouderen weer helemaal terug in die oude schooltijd. Dit nieuwe programma wordt gepresenteerd door Harald Veenstra, die het programma aan elkaar praat en zingt. De Oude Schooltijd begint donderdag 21 maart om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Leden van KBO Groesbeek / De Horst hebben gratis toegang, van niet-leden wordt 5,00 euro entree gevraagd. Iedereen krijgt koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze een consumptie aangeboden.