(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Project Drulse Beek in Groesbeek voor de bouwvakvakantie gereed

GROESBEEK – Dinsdagmiddag vond er een rondleiding plaats op het project Drulse Beek in Groesbeek waar de afgelopen tien jaar liefst 126 woningen zijn verrezen waarvan 102 koop-, 21 huur- en 18 Focuswoningen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een torenflat van 24 appartementen die voor de bouwvakvakantie opgeleverd worden.

Er is een hele wijk ontstaan die gebouwd is door de Groesbeekse aannemer Kaal. Bij de rondleiding waren aanwezig wethouder Nelson Verheul namens de gemeente Berg en Dal, Gerrie Eijkholt (initiatiefnemer van de Focuswoningen), Bert Janssen (voorzitter De Treffers), Wim Janssen (Oosterpoort) en namens aannemersbedrijf Peter Kaal waren Dennis Peters en Tom Cobussen aanwezig.

Al in 2005 zijn de gesprekken gestart. Toen voetbalvereniging De Treffers zich verplaatste kwam het gebied vrij voor woningbouw. Al vrij snel werden de eerste sociale huurwoningen gerealiseerd alsmede de Focus- en de koopgarantiewoningen. Door de crisis ging de ontwikkeling van het hele plan wat langzamer. Maar al vrij snel na de crisis gingen de vrije sector woningen als warme broodjes over de toonbank. Momenteel zijn alleen de huurappartementen nog beschikbaar bij Hans Janssen in Nijmegen. Deze appartementen worden woonklaar opgeleverd; de huurprijzen variëren van 825 tot 995 euro per maand. Meer informatie staat op www.hurenindedrulsebeek.nl.