(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraatexn

Commotie rond carnavalsschlager Aarm Snuutje vanwege confetti

GROESBEEK – Er is de nodige commotie ontstaan rondom de uitsluiting van de bekende schlagergroep 'Aarm Snuutje' met hun schlager 'Kermis'. De schlagergroep die al menigmaal in de prijzen is gevallen, zowel op het schlagerfestival alsmede op het regionale schlagerfestival in De Linde.

De groep onder aanvoering van Martijn Schmiermann hadden alles uit de kast gehaald om zo goed mogelijk voor de dag te komen met een geheel eigen nummer en dus geen cover van een of andere Duitse schlager. In het reglement van het schlagerfestival staat onder andere vernoemd dat er geen confetti afgeschoten mag worden. Wat was het geval? Aarm Snuutje was als negende aan de beurt om hun schlager 'Kermis' ten gehore te brengen in de stampvolle sporthal Heuvelland.

Op het eind van de schlager werden er liefst drie shuts met hele fijne confetti afgeschoten. Dit werd gezien door iemand Henry Janssen van de organisatie die achter op het podium stond. Die ging vervolgens naar de jury met de mededeling dat 'Aarm Snuutje' buiten de beoordeling moest worden gehouden; dus waren ze gediskwalificeerd. Het is zeer vervelend, laat Martijn Schmiermann weten, want die confetti werd niet door ons afgeschoten maar door mensen die voor het podium stonden, waaronder Prins Marco Beers van De Berggeiten. Volgens de organisatie kon het volgens hem niet anders als dat deze actie afgesproken werk was omdat de leden van Aarm Snuutje allemaal naar voren doken op het eind van de schlager waarna de confetti werd afgeschoten. Pure onzin, laat Schmiermann weten, niks afgesproken het was een spontane actie van carnavalisten die voor het podium stonden. Door deze diskwalificatie kunnen we – nu we een heel eigen nummer hebben – ook niet meedoen met het regionale Schlagerfestival, dat afgelopen zaterdagavond in De Linde heeft plaatsgevonden. "Verder wil ik er geen woorden over vuil maken", aldus Schmiermann. Prins Marco van De Berggeiten bevestigt dat onder andere hij de confetti heeft afgeschoten, niks georganiseerd, het was gewoon spontaan, in een woord belachelijk, laat hij weten.