De leerlingen genieten van de goochelshow. (Amarence van der Horst)
De leerlingen genieten van de goochelshow. (Amarence van der Horst) Amarence van der Horst

Carolus en Adelbrecht

wonen al tien jaar samen!

REGIO - Het is alweer tien jaar geleden dat ze samen onder één dak zijn gaan wonen; Jenaplanschool Adelbrecht Windekind verliet het karakteristieke gebouw aan de Molenweg, SBO Carolus liet de plek in het bos aan de Nijmeegsebaan achter zich. Beide scholen gingen verder in het gebouw aan de Cranenburgsestraat dat gezamenlijk was ontworpen.

En nog steeds zijn ze heel gelukkig samen en heel blij met het gebouw! De openheid en het vele licht in de ruimtes werken heel prettig en de leerpleinen maken het samen werken en leren vanzelfsprekend. In de loop der jaren is de samenwerking binnen het gebouw gegroeid en maken leerlingen van beide scholen gebruik van de kennis en talenten die er beschikbaar zijn. Ook is Kindercentrum Domino erbij gekomen met een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en twee mogelijkheden voor BSO (voor het jonge en het oudere kind). Daarnaast is de wijkverpleging in het gebouw gevestigd en maken verschillende verenigingen met regelmaat gebruik van beschikbare ruimtes.

Dat de kinderen centraal staan in het gebouw is ook bij dit heuglijke moment duidelijk; deze mooie mijlpaal werd gevierd met een goochelshow voor alle kinderen! Terwijl de kinderen ook nog worden getrakteerd op popcorn, kijken de leerkrachten terug op een heel mooie periode en denken alvast over de mooie dingen die de toekomst nog gaat brengen aan de Cranenburgsestraat.