(foto: Arrianne Kersten)
(foto: Arrianne Kersten) Arrianne Kersten

Carnaval bij Switch

LEUTH - Het is vrijdag 1 maart en vanuit de Kaketoe in Leuth horen we vanaf de straat al gezellige muziek komen. Het carnavalsfeest van de Switch-jeugd is begonnen!


Achter de bar staan de meiden van de B1 om onze mini's te voorzien van drinken, chips en gezonde snacks. Ook nemen ze onze mini’s mee de dansvloer op. Geen moment dat er niemand aan het dansen of hossen is. Het wordt steeds gezelliger.

Een aantal kinderen verzorgen deze avond een optreden, sommige in groepjes, anderen als duo of zelfs solo. Alle optredens worden met luid applaus en luid gejoel door het publiek ontvangen. En dan opeens gaat de deur open voor hoog bezoek: dubbel hoog bezoek zelfs, want er staan twee prinsen carnaval op de stoep!
Allereerst verwelkomen we Prins Lars uit Leuth met zijn pages Pleun en Kaatje en voltallige gevolg en dan Prins Skip uit Millingen met zijn pages Lieke en Isa en zijn gevolg. En dan barst het feest pas goed los. De dj zorgt voor gezellige carnavalsmuziek en de polonaise wordt dan ook veelvuldig gedaan. Na heel wat rondjes door de zaal gehost te hebben, moesten de twee hoogheden helaas alweer door naar volgende verplichtingen. De prinsen en hun pages werden bedankt voor hun komst en alle gezelligheid die ze meegenomen hadden en kregen van Switch een mooie dankmedaille.