Taxatiedag van kunst en antiek

Opbrengst ten bate van Toektoek Berg en Dal

BERG EN DAL - Misschien denkt u nu: "Ik heb ook ergens nog een vaas/ schilderij/ tekening liggen die misschien wel iets waard is!" Het is een gedachte die vrijwel bij iedereen naar boven komt bij het lezen over onze Kunst & Curiosadag, vandaar dat het ook al bijna 20 jaar een succes is! Zondag 10 maart is deze van 10.00 tot 17.00 uur in Fletcher Hotel Berg en Dal. Maar hoe verloopt zo'n dag nu eigenlijk?

De voorbereiding van de Kunst & Curiosa dag begint bij mensen thuis, want wat nemen zij mee? Dat ene schilderij of die vaas die al een tijdje achterin de kast staat? Men mag drie objecten meenemen om gratis te laten taxeren. Ontvangst Bij binnenkomst krijgt de bezoeker een nummer van iemand van uw organisatie. Dit nummer wordt afgeroepen door de taxateur wanneer men aan de beurt is. Soms kan het gebeuren dat mensen even moeten wachten. Naast dat mensen een drankje bij u aan de bar kunnen bestellen, kunnen zij ook een van onze gezelschap spellen spelen, bijvoorbeeld onze 'Wie is het? Kunstenaars editie'.

Aan tafel bij de taxateur

Gedurende de dag kunt u aanschuiven bij een van de taxateurs van kunsthandel Art Dumay. Zij taxeren niet alleen uw schilderijen, maar ook uw beelden, antiek en ander kleingoed. Meer weten over de herkomst van uw object en de waarde ervan? Kom dan vooral langs op de Kunst & Curiosa dag! Onze taxateurs letten op allerlei details zoals de leeftijd en kwaliteit van het object. Zij kunnen daarna meer vertellen over de herkomst, de geschiedenis en de waarde van het werk. "Die zonnebloemen, dit moet wel een Van Gogh zijn!" Klinkt het hoopvol terwijl taxateur Paul Dumay het werk van dichtbij met een loop bekijkt. Helaas, het werk blijkt geen Van Gogh te zijn merkt Dumay op. "Kijk maar de schilders toets, die is anders dan die van Van Gogh." Het taxeren van kunst is een vak apart, want naast de signering wordt er ook gekeken naar het beeld, de conditie en ontelbare andere details van het werk. Maar dan blijft nog steeds de vraag: heeft u ergens een onontdekt pareltje in huis? Daar kunt u achter komen tijdens de Kunst & Curiosadag bij Villa Hamer!

De kosten van het taxeren van uw eerste object bedragen vijf euro, de objecten daarna kosten 2,50 euro per stuk (maximaal drie objecten). De opbrengst gaat naar het goede doel: Toektoek Berg en Dal.