Training op de dijk tussen Duffelward en Bimmen. (foto: Willem Hol)
Training op de dijk tussen Duffelward en Bimmen. (foto: Willem Hol)

Start prestatietocht

Londen-Millingen bijna zover!

MILLINGEN - Nog een paar weken flink trainen en dan kunnen we eindelijk van start! We kijken ernaar uit dat we in Londen de fiets op kunnen stappen en hebben er alle vertrouwen in dat we zullen slagen om in tien dagen minimaal 630 kilometer te eenwieleren.

"Op 16 april vertrekken we met acht fietsers en zes begeleiders naar Londen en hopen met de hele groep op 27 april weer in Millingen terug te zijn. We hebben inmiddels ruim 825 kilometer getraind op de eenwieler. Veel kilometers hebben we in De Duffelt, de streek tussen Nijmegen en Kleef, afgelegd. Om vast te wennen aan het onbekende stappen wij regelmatig ook wat verder van huis op de eenwieler.

Zo zijn we zaterdag 23 maart in Stokkum de fiets opgestapt en hebben 55 km door het Montferland gefietst. De fietstocht leidde ons in het heuvelachtige landschap door uitgestrekte bosgebieden, prachtige weide- en akkerbouwgebieden, langs kastelen en oude landgoederen. Zondag 24 maart zijn we in de vroege ochtend weer de fiets op gestapt en hebben we 50 km getraind. Vanuit Millingen zijn we richting Nijmegen gefietst en via Zyfflich weer terug naar Millingen.

Op de route lag de 'Grote Kop', de steilste klim op de Nijmeegse stuwwal. Met stijgingspercentages tussen 11 en 13 procent werden de kuitspieren zwaar op de proef gesteld. Met elf enthousiaste fietsers zijn we begin november van start gegaan. Helaas hebben Siebe de Beijer, Willy Hol en Laura Langens vroegtijdig moeten afstappen. We hebben er met ons allen veel zin in en kunnen niet wachten om aan de prestatietocht te beginnen. Misschien zien we u bij de binnenkomst op 27 april in Millingen."