Afbeelding

Tinyhouses op

't Haonehart in Kekerdom

KEKERDOM - Het was de bedoeling om op zaterdag 16 maart aan de slag te gaan met NL Doet op ’t Haonehart, maar door de slechte weersomstandigheden zijn de activiteiten gedeeltelijk verschoven.

Door de schoolkinderen van de Laurentiusschool waren in voorbereiding op NL Doet liefst veertig vogelhuisjes beschilderd en versierd. Deze tiny houses zijn op woensdagmiddag 20 maart geplaatst op ’t Haonehart. Vreemde vogels, bezige bijen en huismussen kunnen alvast hun honk betrekken om in Kekerdom een gezinnetje te stichten.

Op zaterdag 22 maart is het terrein voorjaarsklaar gemaakt. Er werd gesnoeid, onkruid gewied, de tenten werden weer van een dak voorzien en er werd geschuurd en geschilderd: de haan pronkt weer met mooie bonte veren en ook de buitenboekenkast is weer als nieuw. Het vele werk werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk alle vrijwilligers werden hartelijk bedankt voor deze geslaagde NL Doet! Of dit de laatste NL Doet op ’t Haonehart was? Net als iedereen zijn ook wij benieuwd of het terrein weer bebouwd zal gaan worden. Binnenkort zal de bloemenstrook op ’t Haonehart ingezaaid worden. Op een oproep in De Gelderlander om bloemzaden te doneren, ontvingen we veel positieve reacties.