(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Als verwennerij op de buurtlunch

Eet op je gemakkie

een riefkuukske van Kakkie

GROESBEEK – Elke maandagmiddag rond 12.00 uur wordt er een gezellige buurtlunch gehouden in voorzieningenhart Op De Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek.

Gerrit Peters bij veel Groesbekers bekend als Kakkie was er afgelopen maandagmorgen bij om voor de aanwezigen zijn bekende riefkuukskes te komen bakken. Enkele dames hadden maandagmorgen liefst tien kilo aardappelen geschild, waarna ze door Raymonda en Nel in stukjes werden gesneden die door Gerrit zelf vervolgens werden geriefd.

Nadat alle aardappelen geriefd waren en voorzien van paprikapoeder, peper en zout kon Gerrit aan het bakken. De tien kilo aardappelen verdwenen uiteindelijk als sneeuw voor de zon . Naast zijn riefkuukskes wordt de lunch compleet gemaakt met een lekker kopje zelfgemaakte soep met zorg bereid door kok Astrid die geassisteerd wordt door enkele kinderen van de school. De lunch wordt afgesloten met ene lekker kopje koffie / thee. Dit alles tegen een kleine vergoeding van 3,50 euro. Van te voren aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.
Wil men graag bij de buurtlunch aanwezig zijn maar heeft men geen vervoer dan zijn er vrijwillige chauffeurs die de mensen komt halen en brengen. Daarvoor moet men bellen naar Forte Welzijn, dagelijks te bereiken via 085 0406066. Daarnaast stopt ook de gratis buurtbus 564 elk uur om kwart over het hele uur bij Op De Heuvel.