(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Groesbeeks hotel Heuvelrijk krijgt

als eerste keurmerk voor toegankelijkheid

GROESBEEK – Rosanne en Tom Belgers van het pas geopende hotel Heuvelrijk aan de Wylerbaan in Groesbeek hebben het verhaal helemaal begrepen. Toen zij het hotel Heuvelrijk gingen bouwen, hadden beide ondernemers zich al verdiept in het project 'Zorgeloos op Vakantie' ook in Groesbeek, moeten zowel Rosanne als Tom toen gedacht hebben.

Vrijdagmiddag hebben de twee jonge ondernemers uit handen van wethouder Sylvia Fleuren het eerste Keurmerk Toegankelijkheid gekregen als eerste toeristische organisatie in de gemeente Berg en Dal. Het doel van het project 'Zorgeloos op Vakantie' is om de regio Rijk van Nijmegen beter toegankelijk te maken voor mensen met een lichte fysieke beperking en hun reisgenoten.

Reisondernemers, Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER), zorgorganisaties, de WMO adviesraad en de gemeenten werken hier samen aan. Heuvelrijk heeft het afgelopen jaar een scan laten uitvoeren op toegankelijkheid door de organisatie Ongehinderd. Een keurmeester met bouwkundige achtergrond heeft de test uitgevoerd en heeft zijn bevindingen met tips gerapporteerd. Op die manier hebben Rosanne en Tom inzicht gekregen in de toegankelijkheid van hun bedrijf. Met vragen als: Kunnen mensen in een rolstoel makkelijk bij Heuvelrijk in- en uitrijden? Is er een toegankelijk toilet? Volgens Rosanne hebben zij veel geleerd van de scan. "Zo hebben wij de pedaalemmers vervangen door exemplaren met een drukknop, traptreden buiten de entree zijn beter zichtbaar door witte markering en er zijn antislipmatten op de badkamers. Al met al zijn het kleine investeringen maar met veel gemak voor onze gasten. In ieder geval wij zijn er klaar voor."