Afbeelding

Kerk aan de Groesbeek in zomermaanden ook vrijdagmiddag open

GROESBEEK - Vorig jaar was het een succes. Daarom dit jaar weer! Zomeropenstelling voor inwoners van Groesbeek, buurgemeenten en toeristen.

In de maanden juli, augustus en september is de kerk, naast de zondagse viering, ook geopend op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is dan vrij om binnen te lopen voor een moment van bezinning, meditatie of het aansteken van een kaars. Of om te ontmoeten, zomaar een praatje, of om te kijken naar een expositie van een Groesbeekse kunstenaar. De geschiedenis van de eeuwenoude toren is bijzonder en er is een fantastisch verhaal over een steen van twee bij twee meter welke onder het middenschip van de kerk begraven ligt.

Om de opening te realiseren zijn er vrijwilligers nodig. Mensen die de bezoekers willen ontvangen en muzikanten en koren die dan een uurtje muziek willen maken die past in de sfeer van het gebouw. In verband met de organisatie worden die nu al opgeroepen om zich aan te melden via info.pkn.groesbeek@gmail.com.

Om de zomeropenstelling breed onder de aandacht te brengen is er een Facebookpagina geopend onder de naam: zomeropenstelling kerk aan de Groesbeek. Liken en delen wordt gewaardeerd (www.pkn-groesbeek.nl).