Bezoekerscentrum Huys te Moock

in Plasmolen weer geopend

PLASMOLEN - Het is weer voorjaar en de natuur ontluikt: tijd om erop uit te gaan. Vanaf Plasmolen is een mooie fietstocht (25 km) uitgezet langs de boorden van de Maas.

U fietst langs de Maas met prachtige uitzichten en ook door lang vervlogen tijden. Het startpunt is bij het Educatief Bezoekerscentrum Huys te Moock in Plasmolen. Dit bezoekerscentrum is vanaf 1 april weer geopend. Hier kunt u alles te weten komen over de plaatselijke gebeurtenissen in dit gebied tijdens de Tachtigjarige Oorlog, met als meest bekend: De Slag op de Mookerheide.

In het routeboekje ('Fiets door de Tachtigjarige Oorlog'), verkrijgbaar in het bezoekerscentrum/VVV, staat de route gedetailleerd beschreven en onderweg wordt, tijdens korte stops, verhaald wat er op deze locaties in de Tachtigjarige Oorlog gebeurd is. Zo leest u over de geschiedenis van Klooster Sint-Agatha en over de strijd rond het Genneperhuis. Ook beleeft u mee wat zich rond Huyse Middelaer afgespeelde en blijft natuurlijk de Slag op de Mookerheide niet onvermeld. De fietstocht komt door de mooie plaatsjes Cuijk, Gennep en Middelaar en er is voldoende mogelijkheid voor een rustpunt of een gezellig terras onderweg. Een fantastische manier dus om een mooie fietstocht te combineren met de verhalen over wat er in deze streek allemaal plaats vond tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Het Bezoekerscentrum Huys te Moock is gevestigd in de VVV-post in Plasmolen aan de Witteweg 10 en vanaf 1 april dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur (op zondag van 11.00 tot 14.00 uur).