Is er wel behoefte in Berg en Dal aan Inloophuis de Korenbloem?

GROESBEEK - Het Inloophuis De Korenbloem heeft door ontbreken van voldoende inkomsten in 2018 een deel van haar ruimte in De Mallemolen moeten ontruimen. Het Inloophuis is daarmee veel minder zichtbaar en minder toegankelijk geworden.

De Gemeente Berg en Dal heeft herschikking en invulling van de ruimtes in De Mallemolen bekeken, en het is nu duidelijk dat de huisvestingsmogelijkheden van het Inloophuis niet verbeterd zullen worden. De financiƫle basis is niet versterkt en veel van de vrijwilligers van het Inloophuis hebben vorig jaar teleurgesteld de handdoek in de ring gegooid.
Het bestuur van Inloophuis De Korenbloem heeft een uiterste poging gedaan een herstart mogelijk te maken, om een duurzame en betaalbare oplossing te vinden voor de huisvesting, en om met nieuwe vrijwilligers de schouders eronder te zetten. Het Inloophuis De Korenbloem hoopte een toevlucht en bron voor informatie en steun te zijn voor mensen met een ernstige ziekte. Helaas lijkt het er op dat het initiatief niet voldoende gedragen wordt door de inwoners van de Gemeente Berg en Dal, en dat er niet voldoende vrijwilligers te vinden zijn om de activiteiten van het Inloophuis De Korenbloem vorm te geven.

Is het misschien zo dat het Marikenhuis in Nijmegen al voldoende mogelijkheden biedt aan zorgvragenden uit onze regio? Moeten we ons er bij neer leggen dit mooie initiatief af te sluiten, na zes jaren waarin we heel veel mensen een helpende hand en een luisterend oor konden bieden? Als er niet snel een nieuw team van start kan gaan, lijkt een sluiting onafwendbaar, zo laat het bestuur van het inloophuis weten.