Groesbeekse Boys viert de enige treffer van de wedstrijd. (foto: Hans Hoogenbosch)

Groesbeekse Boys doet goede zaken

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys wist afgelopen zondag op eigen sportpark met 1-0 van SCP te winnen. Matchwinnaar werd Bram de Bruin. Door het gelijkspel van concurrent vv Ewijk kwam de ploeg uit Breedeweg weer aan kop van de ranglijst. Met nog zeven wedstrijden te spelen staat het één punt voor op de achtervolger waarbij het zelf een wedstrijd minder gespeeld heeft.

In het eerste kwart van de wedstrijd had Groesbeekse Boys een aantal keren de kans om de score te openen. Dave Kleijnen schoot van dichtbij op een Ewijk speler. Kort daarop kopte Sander de Bruin een corner op de paal. Aan de andere kant bracht Groesbeekse goalie Jeffrey Hoogenbosch redding op een direct genomen vrije trap. Daarna zakte het Groesbeekse veldoverwicht weg. Toch ging Groesbeekse Boys met een 1-0 voorsprong de rust in. Sander de Bruin zocht de achterlijn op waarna Bram de Bruin de bal hard in de bovenhoek binnen schoot. De marge leek voor de rust nog verdubbeld te worden. Eerst zag Jan Willem Hendriks zijn lob via de Ewijk doelman over gaan. Daarna kopte Dave Kleijnen vanuit een corner in het zijnet.

In de tweede helft zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Beide teams konden hun stempel niet op de strijd drukken en wisten nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te komen. Zonder al te veel moeite wist Groesbeekse Boys uiteindelijk de zege naar zich toe te trekken.

Zondag 7 april gaat Groesbeekse Boys bij nummer laatst van de ranglijst WVW op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.