(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Duizenden belangstellenden genieten van verlichte optocht Groesbeek

GROESBEEK – Mede dank zij het mooie lenteweer waren er zaterdagavond duizenden mensen op de been in het centrum van Groesbeek om te genieten van de verlichte optocht.

Het merendeel van de 80 deelnemers had op een enkele na alles uit de kast gehaald om zo verlicht mogelijk voor de dag te komen. Vele duizenden lampen vaak ledverlichting zorgden ervoor dat het centrum van Groesbeek zo nu en dan één lichtbal werd. Dit jaar had de verlichte optocht een internationaal tintje door de deelname van zo'n twaalf Duitse deelnemers uit de grensregio.

Ook deelnemers uit de Betuwe, Brabant en Maas en Waal waren van de partij op deze verlichte optocht die door het verduisterde centrum van Groesbeek trok. De carnavalisten van eigen bodem Binne Dûr met hun verlichte draken en Net uutgebloazen gooiden hoge ogen met hun verlichte creaties. De meeste carnavalisten hielden zich aan de norm van het geluid, die door de organisatie in het reglement was opgenomen, zodat er geen oorverdovend geluid te bespeuren was. Bij het begin van de optocht aan de Gooiseweg was er al over belangstelling niet te klagen en dat werd alleen maar meer, des te dichter men bij het centrum (gemeentehuis) kwam. De belangstelling werd op de Molenweg en Cranenburgsestraat beduidend minder. Rond 22.45 uur vertrok de laatste verlichte praalwagen vanaf de Gooiseweg richting De Linde aan de Cranenburgsestraat waar tegen middernacht de prijsuitreiking plaatsvond.