(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Prominente plaats voor Groesbeekse Nachtwacht

BERG EN DAL - De schilderij van De Groesbeekse Nachtwacht heeft vrijdagavond een prominente plaats gekregen in de hal van het gemeentehuis in Groesbeek.

De uit 14 leden bestaande carnavalsvereniging De Döpkes hadden een idee over de financiële situatie van de musea te weten het Bevrijdingsmuseum 1944 - 1945 en museum Orientalis. Daarbij waren Groesbeekse prominenten afgebeeld door de twee schilders Ben Wegh en Rob Aalders de thuisschilders van De Döpkes. De Groesbeekse Nachtwacht kreeg zoveel succes dat de vraag rees: waar gaan we er mee naartoe na de carnaval.

Al snel meldde er enkele gegadigden waaronder wethouder Van de Scheur van de gemeente Berg en Dal, die uiteindelijk de gelukkige werd. Vrijdagavond waren De Döpkes met aanhang alsmede het merendeel van de prominenten op de Nachtwacht uitgenodigd in het gemeentehuis om getuige te zijn van de overdracht. Wethouder Van de Scheur was blij dat De Gruusbèkse Nachtwacht een mooie plaats in het gemeentehuis heeft gekregen.

Na de optocht had Van de Scheur aan De Döpkes laten weten het leuk te vinden als de Nachtwacht in het gemeentehuis zou komen te hangen en dat is gelukt, aldus Van de Scheur. Wiel Lenders directeur van het Bevrijdingsmuseum 1944 - 1945 onthulde samen met oud-pastoor Jan van Gestel onder groot applaus de Gruusbèkde Nachtwacht. Namens Jasper Cillessen boden de ouders van Jasper Ton en Nelly Cillessen een ingelijst shirt van de Barcelona-speler aan De Döpkes voor in de bouwlocatie aan de Breedeweg.