Afbeelding

IkPas = 40 dagen zonder alcohol

In opdracht van Gezondheidscentra Samen Gezond Malden schrijft Gerie van der Land-Zijderveld over bijzondere ontmoetingen tijdens de 40 dagenactie.

"Wij kunnen nooit meedoen..."

“Hoi. Gezellig! Kom verder. ‘k Heb de vakantiekoffers net gepakt. We vertrekken vannacht. Wijntje? Daar ben ik na al dat gesjouw wel effe aan toe. Wat een gedoe toch, op vakantie gaan. Maar ‘k heb het hele huis ondertussen aan kant. Nee? Geen wijntje? Ach ja, jij hebt dat gedoe met die 40 dagen. Soms zie ik die stukjes in de krant. Wij kunnen nooit meedoen, in die periode vieren wij vakantie en is het natuurlijk superongezellig om dan geen alcohol te drinken.

Zo. Ik ben er echt even aan toe. Proost! Vind je toch niet erg? Jammer dat jij niets hoeft. Ongezellig hoor. Maar als wij terug zijn, is die actie alweer bijna afgelopen. Knap, dat jij het weer doet. Jij doet dat natuurlijk ook omdat het je werk is. ‘k Heb het één keer gedaan, weet je nog? Ik vond het wat! Maar wel bijna gelukt toen. Eigenlijk drink ik helemaal niet zoveel. Jij toch ook niet? Ik kan er goed van afblijven. Sla zo een paar dagen over als het moet.” Dikke lach: “Maar het moet eigenlijk nooit! Ja, natuurlijk weet ik dat te veel ongezond is. Maar ik drink niet te veel. Die paar glaasjes. En ik vind ook dat je het leven vieren mag. Er is al genoeg narigheid in de wereld. Dat vind jij toch ook? Als ik terug ben gaan we gezellig lunchen? Wel na 14 april want dan kan jij ook weer gezellig een wijntje drinken. Dat is veel gezelliger, toch?” www.ikpas.nl